Fordele og ulemper ved WordPress

I 2003 var WordPress blot en blogplatform – nu er det markedets største CMS. Dags dato skrives der at 35% af alle hjemmesider udviklet i WordPress, og der kommer 50.000 nye WordPress sider hver dag. Det gør den open source platform førende inden for branchen.

Det er altid en individuel overvejelse ift. hvilken platform du skal vælge til din hjemmeside. WordPress har mange fordele, men bestemt også flere ulemper. Du kan her finde de fordele og ulemper, som jeg har identificeret igennem mit arbejde med WordPress.

Fordele ved at vælge WordPress:

1. Brugervenligt CMS:
WordPress er et stærkt content management system på grund af det i tidernes morgen blev udviklet til blogging. Det er meget let for en administrator at navigere i backenden på ens egen hjemmeside, redigere siderne og uploade nyt indhold. WordPress gør det nemt at organisere indhold uden megen viden om hjemmesider. Mange temaer har i øvrigt også et fint demo indhold, som kan importeres.

2. Plugins:
Der er dags dato over 54.000 gratis og betalte plugins tilgængelige for WordPress-brugere. Disse plugins giver dig mulighed for at tilpasse og forbedre ethvert WordPress-sted. Hvis du skal foretage specifikke ændringer i funktionaliteten på dit websted, er chancerne for, at der er et plugin til at gøre netop det. Det er dog meget vigtigt at have en viden omkring kvaliteten af plugins, da de både kan gøre din hjemmeside langsom, og i værste fald decideret skade siden.

3. SEO:
Betydningen af SEO’s “Best practice” er til enhver tid høj. WordPress gør et godt stykke arbejde for at promovere disse bedste praksis. Der er mange SEO-plugins tilgængelige til at hjælpe med at optimere indhold, metatags, søgeord fokus og meget mere!

Der er ikke en bedre platform end WordPress, når det kommer til brugervenlig SEO-optimering. Men husk på at arbejdet med SEO i WordPress er meget overfladisk, men der er nogle gode hjælpeværktøjer.

4. Responsiv:
WordPress har tusindvis af tilgængelige temaer. Generelt er disse temaer meget pålidelige, når det kommer til at være responsive. Men sørg for at gennemgå temaerne meget nøje i de forskellige viewports. Det handler også meget om du kan lide den responsive del, som udviklere har lavet. Det kan blive noget rod, hvis man efterfølgende skal til at ændre i det responsive design på en WordPress side.

5. Open source:
WordPress er en open source-software, hvor enhver kan bruge og redigere kildekoden. Nogle af WordPress temaerne er stadigvæk gratis, men efterhånden er de bedste dem du betaler for. Jeg vil iøvrigt aldrig anbefale at købe et tema under 59$, svarende til ca. 390 kr. Personligt har jeg ganske enkelt for mange dårlige erfaringer med for billige temaer. Når koden er open source, giver det mange gode muligheder for en relativ billig udvikling. Men det har også sin omkostninger. Man skal være utrolig varsom med hvad der bliver installeret, og kodet til ens hjemmeside. Det gode er så til gengæld at du altid kan finde en udvikler, som kan kode til WordPress.

Hvorfor WordPress ikke altid er det bedste CMS

1. Opdateringer: Det er vigtigt at installere opdateringer for sikkerheden på din hjemmeside, men det kan også gå grueligt galt. Temaer som jeg omtalte tidligere til ca. 390 kr opdateres og forbedres ofte. Disse opdateringer er vigtige for sikkerheden på din hjemmeside. Opdateringer kan medføre store problemer med din hjemmeside, hvor du skal have mulighed for at lave en “roll back”.

Der kommer opdateringer til WordPress core, dit tema og dine plugins. Hvis en af konflikter med hinanden kan det ødelægge din hjemmeside. Sørg derfor altid for at have backups af din hjemmeside. Jeg mener at der minimum skal ca. 2 timers arbejde til om måneden for at vedligeholde din hjemmeside. Dertil skal du lægge de tekniske udfordringer oveni, hvis siden eks. går ned.

Jeg vil klart anbefale at kigge på min Hosting løsning, som uden tvivl kan betale sig for dig.

2. Sårbarhed:
Som en open source-platform er WordPress attraktiv for potentielle hackere. For at mindske denne risiko er det igen godt at have en viden om hvilke plugins og temaer du kan bruge, og vide hvilke ting du skal se efter ift. at sortere dårlige plugins fra. Installer altid et plugin med forsigtighed.

3. Hastighed:
Visse temaer indeholder en masse unødvendig generisk kode. Dette kan reducere webstedets hastighed og forårsage langsomme loadtider. Hvis du ikke ved noget om kodning, så er det nærmest en umulig opgave for dig at vide hvad du kan undvære, og hvad du ikke kan.

4. Tilpasset funktioner:
WordPress er et meget fleksibelt værktøj i modsætning til mange andre “drag and drop” web-builder-værktøjer derude. Hvis du ikke er en WordPress-ekspert, og du ikke har en der udvikler din hjemmeside, kan dette være et problem.

Med alle ovenstående faktorer taget i betragtning vil jeg altid anbefale dig at snakke med en erfaren WordPress udvikler. Mange af de ovenstående problematikker kan elimineres med den rigtige person der administrerer din hjemmeside.

Jeg tilbyder WordPress hosting, support, komplet redesign eller delvis opdatering af hjemmesiden. Uanset dit behov, så tager jeg altid gerne en snak med dig, for at evaluere hvad for et CMS du får mest ud af.